Az infra fűtés előnyei

Hatékony és kényelmes fűtés

Az infrapanelek rendkívül hatékonyan használják fel az energiát, így nem csak az önök pénztárcáját kímélik meg, hanem a környezetet is. Ezek a panelek a hosszú távú megtakarítást teszik lehetővé, miközben hatékonyan és gazdaságosan fűtik otthonukat vagy munkahelyüket. Az infrapanelek azonnal és folyamatosan meleget biztosítanak, nincs szükség várakozásra, különösen hideg időjárás esetén. A hatékony és kényelmes fűtés egyszerre kielégíti mind a komfort, mind a gazdaságosság igényeit.

Infrapanel energiafogyasztás és költségek

Egy infrapanellel akár 50%-kal is csökkenthetjük a fűtésszámlánkat. Ez azt jelenti, hogy egy havi 100 000 forintos fűtésszámla infrapanellel akár 50 000 forintra is csökkenhet.
Egy 500W-os infrapanelnek, átlagosan mindössze 8 órát kell üzemelnie egy nap alatt.
Nappali használat esetén így alakulnak a költségek:
Normál (A1, A2) tarifa: 0,5 kW x 8 óra x 36,9 Ft/kWh = 147,6 Ft
Éjszakai használat esetén így:
B tarifa (vezérelt, „éjszakai” áram): 0,5 kW x 8 óra x 23,1 Ft/kWh = 92,4 Ft
Ha a fenti két értéket átlagoljuk, akkor megállapíthatjuk, hogy egy 8-10 négyzetméteres helyiség melegítése 18-20°C-ra, mindössze napi 120 Ft-ba kerülhet, ami kb. havi 3 720 Ft költséget jelent.

Energiahatékonyság és környezetbarátság

Az infrapanelek híresek energiahatékonyságukról.
Ezek a panelek az infravörös sugarakat használják fel a közvetlen hőleadásra, ami gyors és hatékony fűtést eredményez. Nem a levegőt, hanem a tárgyakat melegíti. Az átalunk forgalmazott infrapanelek kerámia betéttel rendelkeznek, ami az infrasugarakon túl, rendelkeznek egy felületi hőmérséklettel is, ami kb. 80-95 °C fok.
Egy nagyobb méretű termék esetén ez a kerámiabetét kb. 15 perc alatt felmelegszik és a lehülési ideje kb 1,5 órára tehető.
Termosztát használatával a fenti panel fokozza a hatékonyságot, mert ha a helyiség eléri a beállított hőfokot, akkor onnantól a fogyasztás visszaesik szinte nullára, de még a kerámiabetét meleg és hőt bocsát ki.
Továbbá elérhetőek konvekciós kialakítású infrapanelek is, melyek a fenti felületi hőt kihasználva maximálisan hatékonyak és segítenek minimalizálni az energiafelhasználást. Mert a termék úgy van felépítve, hogy a hátsó rész nem egy egyszerű távtartó, hanem egy hátulról hőtükör fóliával bélelt, alul és felül nagy lyukazású ráccsal nyitott fém dobozrész, ami felhasználja a fent említett felületi hőt, ezzel maximalizálva a hatékonyságot, mert szinte olyan, mintha egy időben 3 fűtőtest üzemelne, azaz főfűtésként az infrasugarak, mellékként pedig a felületi hőmérséklet és a konvekciós áramlás.

Egészségügyi előnyök

Egészséges hőforrás
Az infravörös sugarak által kibocsátott hő természetes és hasonló a Napból származó hőhöz. Nem szállnak porral vagy allergénekkel a levegőbe, mint például a hagyományos radiátorok esetében, így javítják a beltéri levegő minőségét.

Fájdalomcsillapítás
Az infravörös sugárzás képes mélyen a bőrbe hatolni és a test szövetjeit melegíteni. Ez segíthet enyhíteni az izomfeszültséget, ízületi fájdalmakat, reumatikus panaszokat és más fájdalmas állapotokat. Emiatt az infrapanelek gyakran használatosak terápiás célokra.

Jobb vérkeringés
Az infravörös sugarak hőjének hatására kitágulnak az erek és javul a vérkeringés. Ennek következtében a sejtekhez és szövetekhez több oxigén és tápanyag jut, ami elősegíti a regenerációt és a sejtek gyógyulását.

Stresszcsökkentés
Az infrapanelek használata kikapcsolódást és relaxációt is eredményez. A meleg sugárzás segít ellazulni és csökkenteni a stresszt, így hozzájárulhat az általános jó közérzethez.

Jobb alvás
Az infravörös hő segíthet ellazulni, ami elősegítheti az alvást. Sokan tapasztalják, hogy rendszeres infrapanel használattal javul az alvási minőségük és csökken az álmatlanság.

Méregtelenítés
Az infravörös sugarak segítenek izzadni, ami által a test kiválasztja a méreganyagokat és nehézfémeket. Ez támogatja a méregtelenítést és az immunrendszer erősítését.

Bőrápolás
Az infrapanelek használata tisztább és egészségesebb bőrt eredményezhet. A mélyen ható hő segíthet kitágítani a pórusokat, eltávolítani a szennyeződéseket és javítani a bőr textúráját.

Tartósság és karbantartás

Az infrapanelek hosszú élettartammal rendelkeznek, és alacsony karbantartási igényük van. Nincs szükség cserélendő alkatrészekre vagy rendszeres karbantartásra, ami további költségeket takarít meg. Az általunk forgalmazott infrapanelekre 5 garanciát vállalunk, de az élettartamuk elérheti a 30 évet is.

Könnyű telepítés

Az általunk forgalmazott infrapanelek telepítése nagyon egyszerű, legtöbb esetben csak 4 csavar és tipli párosra van szükség, amit természetesen tartalmaz a szett.
Nincs szükség hosszadalmas kiépítésre és folyamatos ellenőrzésre, csak egy dugaljra a termék 1,5 m-es körzetében. Ezen felül kínálatunkban megtalálhatóak különböző mobilitást elősegítő tartókonzolok is, így még a fali rögzítés sem indokolt.

Rugalmasság és design

Ezek a hőpanelek számos kialakításban és méretben elérhetők, így könnyen illeszthetők bármilyen lakó- vagy munkaterületen. Lehetőség van falra vagy mennyezetre szerelésre, és akár kültéren is alkalmazhatók.

Az infravörös hőpanelek tehát több szempontból is kiváló választásnak bizonyulnak. Környezetbarát, energiahatékony, egészséges és kényelmes fűtést biztosítanak, és hosszú távú befektetésként szolgálnak. Ne habozzunk tehát megfontolni ezeket a modern fűtési megoldásokat, amikor otthonunk melegítésének hatékony és kényelmes módját keresjük. Az infravörös hőpanelek a jövő fűtési rendszereinek ígéretes lehetőségei között vannak.