Fehér Infrapanelek beépített termosztáttal

A természetben két változata van a hő átvitelének forrástól a befogadóig: konvekció és infravörös hullámok.
A konvekció során a fűtőforrás felmelegíti a levegőt, a meleg levegő pedig felmelegíti a tárgyakat. Hőveszteség tapasztalható a levegőben, része a helyiség tetejére távozik, más része pedig a szellőzésen keresztül távozik.
A megmaradt hő felmelegíti a tárgyakat és az embereket.
A helyiség alsó része alacsony hőmérsékletű, míg a legmagasabb hőmérséklet a helyiség tetején érzékelhető.
Amikor infravörös hullámokat használunk a hő átvitelére, a fűtőforrás direkt módon, közvetlenül infravörös sugárzást bocsát ki.
Az infravörös hullámok azonnal felmelegítik a tárgyakat és a személyeket, amelyekkel érintkeznek, anélkül, hogy a közvetítő közeg, például a levegő közbe avatkozna.
Ez a folyamat hasonlít a napból érkező természetes napfény hatására bekövetkező felmelegedéshez.

Az infravörös hullámok hatékonyan átadják a hőt, mivel közvetlenül célozzák meg a tárgyakat, így minimalizálják a hőveszteséget a közegben.
Emiatt az infravörös fűtés gyorsabb és célzottabb hőátvitelt eredményez, amely lehetővé teszi a hatékonyabb és energiatakarékosabb fűtést.

Fontos megjegyezni, hogy az infravörös fűtés nem melegíti fel magát a levegőt közvetlenül, mint a konvekciós fűtés.
Ennek eredményeként az infravörös fűtés alkalmas lehet olyan helyzetekben, ahol a levegő áramlása vagy hőveszteség problémát okozhat, vagy amikor célzottabb hőforrást szeretnénk biztosítani.


Működési elv
Az infravörös hullámok a legenergiatakarékosabb és hatékonyabb megoldást jelentik a fűtésre. Az infravörös sugarak előállítják a hő 80%-át, míg a maradék 20% a konvekció révén keletkezik.

1.Alapszerkezet

A készülék magja az izolált kerámia fűtőegység, amelyet hővezetőkarcréteg borít, amely átadja a meleget a következő rétegnek.

2.Szigetelő fűtőelem

A Sun way infrapanelekben a fűtőkábel be van vezetve a muszkovitba, egy szigetelő rétegbe.
Ez a technológia megszünteti a fűtőtest pozíciójának változásait, kiküszöböli a rövidzárlat lehetőségét, és növeli a biztonsági szintet.

3. Infravörös hullámok.

Az infravörös hullámok a Sun way infrapanel fűtőtestének elülső részén sugároznak ki, amely felmelegít minden tárgyat és az embert is a helységben.

4. Magas nedvességelleni védelem.

 A Sun way infrapanelek magasfokú nedvesség védelemmel rendelkezik. (IP54: a készülék ellenáll a mérsékelt por bejutásának és a fröccsenő vízcseppeknek bizonyos szögben, így megfelelő védelmet nyújt a szokásos környezeti hatásokkal szemben, de nem teljesen vízálló.)

5. Hővisszaverés.

Az infrapanel hátulja szigetelt, és kevésbé melegszik fel, mint az eleje a további rétegek miatt, amelyek visszaverik a hőt a helyiségekbe.

A termékek teste acélból készül, 0,85 mm - 1,00 mm vastagsággal, amely biztosítja a készülékek magas megbízhatóságát és tartósságát.
A készülék mindkét oldalát két réteg porfestékkel vonják be.
Az alkatrészeket festés után egy sütőbe helyezik, ahol azok kitéve vannak magas hőmérsékletnek.
A sütőben történő sütési folyamat során a festék rétegek megkeményednek és megszilárdulnak, ami tartós és ellenálló felületet eredményez.
Ez a folyamat hozzájárul ahhoz, hogy a termékek hosszú élettartammal rendelkezzenek és képesek legyenek ellenállni a magas nedvességtartalmú környezetben történő használatnak.
A sütőben történő sütés lehetőséget nyújt arra, hogy a termékek tartósan megtartsák tulajdonságaikat és hatékonyan végezzék el a funkciójukat a nedves környezetben is.
Az infravörös fűtőink hatékonysága 99,9% - mivel a hő közvetlenül áramlik át a fűtőtestről a tárgyakra veszteség nélkül.
A hő nem veszik el a csövek melegítésére vagy a külső fűtési rendszer alkatrészeire.
A hőmérséklet nem függ a külső fűtési rendszer meghibásodásaitól vagy károsodásaitól.
Az összes felhasznált energia hővé alakul.
A fűtők falra szerelhetők vagy guruló tartókonzolra helyezhetők.
A falra szereléshez szükséges konzol a dobozban található a standard készlet részeként.

Tovább