Gyakran ismételt kérdések

UDEN-S infrapanel fűtőtestetek kérdések és válaszok

A fűtés típusok és az ezek közötti különbség


1. Mi az infra fűtés előnye más fűtésrendszerekkel szemben?
Az infrafűtés sokkal gazdaságosabb, mint a többi fűtési rendszer, mind a tőke-, mind a működési költségek tekintetében. A beruházás költsége alacsonyabb, üzemeltetése – különösen a tavaszi és őszi időszakban – lényegesen kedvezőbb. Ennek a fűtési rendszernek biztonságosabb a működése, környezetbarát, univerzálisabb (bárhová beszerelhető, ahol villamos energiaforrások vannak, nem függ a fűtési főegységtől).

2. Hogyan működik az ifrafűtés?
A panelekből kiáramló infravörös sugarak a faltól, bútortól stb. való visszaverődéssel kellemes hőérzetet biztosítanak, már a hagyományos fűtési módoknál kellemesnek ítélt hőmérsékletnél 2-4 °C-kal alacsonyabb hőmérsékleten is. A hagyományos fűtési módok először a helyiség levegőjét melegítik fel, amely aztán a falak és tárgyak körül áramolva ezeket felmelegíti. A levegő tehát mindig melegebb, mint a falak és a tárgyak. Az infrasugárzó panelek először a helyiségben lévő falakat, tárgyakat vagy személyeket melegítik fel, s tőlük melegszik fel a levegő. Az infrasugár a bőr mélyebb rétegeibe hatolva fejti ki melegítő hatását, mely immunerősítő, izomlazító és vérnyomásserkentő is egyben. Az infrasugarak elősegítik az emberi szervezet öngyógyító képességét. Pozitívan hatnak az ízületi gyulladásokra, a vérnyomásra, a szervezet vércukorszintjére, veseműködési zavarokra, gyulladásokra. Többek között asztmatikus megbetegedések és más tünet együttesek esetében is pozitív hatást fejtenek ki.

3. Használható-e az UDEN-S fűtés fő fűtési rendszerként?
Az UDEN-S fűtési rendszer elsődleges és kiegészítő fűtésként is hatékony.
A fő szempont az, hogy helyesen számítsuk ki a teljesítményt az adott helyzetben. Ebben segít az „Infra fűtési rendszerről” menüpontban található „MŰSZAKI PARAMÉTEREK ÉS SZÁMÍTÁSI SEGÉDLET” táblázat.

4. Milyen hőmérsékletre melegszik fel a panel felülete?
A fal, a dizájnpanelek és a „meleg alaplapok” felületi hőmérséklete 80 ± 5 ° C, a mennyezeti panelek 90 ± 5 ° C.
Az UDEN-S panelek műszaki jellemzőiről további részletek a „MŰSZAKI PARAMÉTEREK ÉS SZÁMÍTÁSI SEGÉDLET” menüpontban találhatóak.

5. Milyen hosszú élettartamú az UDEN-S fűtő rendszer?
A gyártó garanciája az összes UDEN-S modellre - a fűtőtest megvásárlásától vagy üzembehelyezésétől számított 5 év.

6. Mi a különbség az UDEN-S lábazati infra fűtő test és az összes többi infrapanel között?
A meleg lábazati panel ugyanaz a fűtőpanel, amely ugyanolyan összetételű, mint a fali panelek. Külsőleg csak méretben, technikailag - a telepítés módjában különböznek egymástól.
Egyedisége éppen a helyiségek fűtésének módjában rejlik.
Egy meleg lábazati panel a helyiség falának alsó része mentén kerül elhelyezésre és közvetlenül felmelegíti a falak hideg felületét (temperáló hatás).
Egyfajta hővédőt hoz létre, amely egyrészt nem teszi lehetővé a hideg levegő bejutását a szobába, másrészt a fűtött falak megszabadulnak a nedvességtől, kevesebb hőt termelnek kívülről (hő-megtakarítási kapacitásuk jelentősen növekszik).
Így egy meleg lábazati panelelőnyös a sarok- és frontszobákban, panorámás ablakokkal ellátott szobákban, loggiákon, erkélyeken, üvegházakban, téli kertekben stb.

7.Mekkora az UDEN-S hálózati csatlakozójának hossza?
Az UDEN-S hálózati csatlakozójának hossza 2 m.

 

Kérdések az UDEN-S dizájnerfűtőberendezésekről

 


8. Lehet rendelni személyre szabott UDEN-S infrapanel fűtőtestet?
Természetesen. Egyedül vagy egy tervező segítségével kialakíthatja egyszemélyre szabott infrapanel "képét". Bármi lehet, amit akar - egy cég logója, egy szobai háttérkép dísze, egy érdekes felirat, egy kép a gyerekéről, egy minta a kedvenc ételekkel, stb.


9. Egy fehér infra panelt lefesthetek én magam?
Nem ajánljuk.
A gyárban környezetbarát porfestési technológiát alkalmazunk.
Ez biztosítja a bevonat jó működési jellemzőit, szilárdságát, tartósságát, a szagmentes és a mérgező füstök hiányát melegítés közben.
A porbevonás során a festett felület megőrzi a szükséges elektromos szigetelő tulajdonságokat és könnyen ellenáll a hőmérséklet csökkenésének.
Nem tartalmaz gyúlékony anyagokat.
A porfestés segítségével nem utolsósorban ideális felületű termékeket kapunk, és esztétikusan szép modelleket készítünk.
Az Ön által végzett UDEN-S fűtőberendezések festése esetén nem garantálhatjuk a fentiek egyikét sem, ezért nem vállalunk felelősséget az eredményért, és az ilyen esetekben teljesen érvénytelenítjük a termék jótállását.

Ezért kérjük, először gondolja meg, hogy szükséges-e ilyen kockázat, különös tekintettel arra, hogy az UDEN-S színes, mintás és kirakható infra panelek ára kis mértékben tér el a standard fehér fűtőpanelek árától.


10. Miben tér el a színes és dizájnpanelek rendelési ideje a fehér panelekétől?
A színes és mintás fűtőberendezéseket egyénileg kell megrendelnie.
Kézbesítésének határideje legfeljebb 14-16 munkanap.


Vásárlás, telepítés, üzemeltetés


11. Mit tartalmaz a panelek csomagolása?
Az egyes UDEN-S infra panel fűtés csomagja tartalmazza a rögzítőelemeket és használati utasítást, valamint a számlát és a garanciát.

12. Ha egy másik településen élek, hogyan kapom meg a vásárolt terméket?
A webáruházunk által kapott megrendeléseket a GLS futárszolgálat kézbesíti.

13. Hol és hogyan kell elhelyezni a fűtőpaneleket?
A lábazati panel lábazat fölé kerül, feladata, hogy a hideg falat felmelegítse ezzel csökkentve a kívülről behatoló hőt.
Fali panelek (UDEN-250, -300, -500, -500 K, -500D, -700) szintén ajánlatos a falra, az ablakok alá vagy az ajtónyíláshoz az erkélyen, hogy megakadályozzák a hideg levegő bejutását a szoba többi részébe.
Az UDEN-500P modelleket (mennyezeti panelek) közvetlenül a mennyezetre vagy Armstrong profilba kell beszerelni.
A mennyezeti panel falra való beépítése nem ajánlatos, mivel a mennyezeti fűtők felületi hőmérséklete valamivel magasabb, mint a fali modelleké.
Ha az elsődleges fűtőrendszerként szeretné használni, vegye figyelembe a fenti tippeket.

14. Hogyan kell kiszámítani aszükséges UDEN-S fűtőberendezések számát?
Bármely fűtési rendszer teljesítményének kiszámítása a helyiség hőveszteségének kiszámításán alapul.
Az UDEN-S rendszer teljesítménye előzetesen 0,5-0,7 kW / 10 négyzetméteres, 2,5 m-es mennyezeti magasság és jó hőszigetelés alapján történik.
A pontosabb adatok érdekében tanácsos a mérésekhez szakember tanácsát kérni.
A szükséges számításokat az alaprajzok szerint is elvégezzük, melyeket faxon, postai úton vagy e-mailben küldhet nekünk (lásd a „INFORMÁCIÓK” menüpontban).


15. Lehetséges az, hogy én magam szereljem be az UDEN-S infra panelt?
Igen. Az UDEN-S fűtési rendszert könnyű beszerelni, így önállóan is lehet elvégezni. A legjobb eredmény elérése érdekében javasoljuk, hogy gondosan olvassa el a műszaki adatlapot, valamint a beszerelés előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást.

! Ne feledje, hogy a gyártó nem vállal felelősséget a készülék helytelen kezeléséből eredő károkért.
A garanciában leírtakkal ellentétben a beszerelés miatt bekövetkezett fűtőberendezések károsodása felmentést ad az ingyenes jótállási szolgáltatás lehetőségének megadása alól!!!

16. Milyen vezetéket kell használni az UDEN-S panelek felszerelésekor?
Szakembereink a PVS hárommagos rézhuzalt használják, a ShVVP osztályok 1,0 és 4,0 m2 közötti keresztmetszettel.
A keresztmetszet megválasztása attól függ, hogy hány panel és milyenesetleg más elektromos eszközök vannak csatlakoztatva ehhez a kábelhez. 

Drótméret

Megengedett áram erőség (réz)

Megengedett áram erőség (alumínium)

1,5m²

16 A

10 A

2,5m²

25 A

16 A

4,0m²

32 A

25 A

6,0 m²

40 A

32 A

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Használja az UDEN-S termékek használati útmutatóját telepítési útmutatóként.

17. Városunkban "ugrál" a feszültség. Beszerelhetem így az UDEN-S fűtési rendszert?
Az UDEN-S fűtőberendezések alkalmazkodnak a feszültségcsökkenéshez.
Viszont figyelembe kell venni ebben az esetben azt, hogy az ilyen „ugrások” befolyásolják a rendszer hatékonyságát.
Ha a feszültség túl alacsony, a panel hosszabb ideig működik, hogy biztosítsa a szükséges szobahőmérsékletet.
Viszont ha túl magas, akkor a felület felforrósodik.
Sem az első, sem a második eset nem ideális.
A probléma elkerülése érdekében kérjük, előzetesen keressen felegy szakembert, aki a fűtési rendszert beállítja.18. A lakás kábelezése ellenáll-e az elektromos fűtés formájában jelentkező terhelésnek?
Az elektromos fűtés telepítésekor műszaki szakembereink nem használnak huzalokat (vezetékeket), az összes fűtőtest a megfelelő szakaszokba egy önálló kábeléhez csatlakozik, és így közvetlenül az hálózathoz csatlakozik. Ez biztosítja a biztonságos működést.
Ha Ön maga szereli fel az infra panelt, először forduljon szakemberhez.


19. Ki tudom kikapcsolni teljesen a fűtési rendszert, ha egy időre el szeretnék utazni?
Ez természetesen lehetséges.
Az UDEN-S infra fűtések teljesen automatizáltak és biztonságosak.
Nem igényel felügyeletet, és mivel nincs hűtőfolyadék, a szivárgás és a fagyás lehetősége áramkimaradás esetén is ki van zárva.
Az UDEN-S rendszerekben a tápegység visszaállítása után a berendezés továbbra is működik a korábban megadott üzemmódban.

Ugyanakkor nem javasoljuk a fűtési rendszer teljes lekapcsolását.
Amint már említettük, az UDEN-S fűtőberendezések működésének alapelve az, hogy temperáljon.
Minden évszakban, a működés első 7-10 napja között az infra fűtés rendszer felmelegszik, és szükség esetén majd felmelegíti a szobák falait is, majd egyszerűen fenntartja a stabil hőmérsékletet.
A maximális gazdaságosság és kényelem érdekében fontos, hogy a falakat ne hagyja lehűlni a jövőben, mivel a fűtéshez így több energiát használ.
A leggazdaságosabb mód a beállított hőmérséklet folyamatos karbantartása.
Az optimális hőmérséklet 20 ° C, a hőmérséklet 1 ° C-os emelkedése / csökkenése 5-7% -kal növeli / csökkenti a villamosenergia-fogyasztást.
Ahelyett, hogy a fűtési rendszert az induláskor teljesen kikapcsolná, egyszerűen állítson alacsonyabb hőmérsékletet a vezérlőegységre (például 15 ° C).

 

Biztonság, egészség és ökológia


20. Milyen garancia van a termékekre?
A gyártó minden UDEN-S modellre vonatkozó jótállása 5 évre szól attól az időponttól kezdve, amikor az ügyfél vásárolta a fűtő testeket.
A garanciális idő alatt az UDEN-S panel fűtések javítása vagy cseréje a gyártó költségén történik.
Ebben az esetben keressen minket bizalommal.
! Kérjük, ne feledje, hogy a szállítás, tárolás, beszerelés és üzemeltetés szabályainak megsértése esetén, valamint a teljesített garanciális tanúsítvány hiányában az UDEN garanciája nem terjed ki, és a vevő kifogásai nem fogadhatók el.

21. Az UDEN panelek szárítják a levegőt?
Nem. A panelek felületén a hőmérséklet megfelel az egészségügyi követelményeknek, nem haladja meg a megengedett határértékeket.

22. Az infravörös melegítők veszélyesek az emberi egészségre?
Nem.
Az UDEN-S fűtőelemek, alkalmasak óvodába, az iskolába, az egészségügyi intézményekbe történő telepítéshez, és ideálisak olyan helyiségek fűtésére, ahol egy személy hosszú ideig tartózkodik.
A hosszú hullámú alacsony hőmérsékletű sugárzó hő teljesen ártalmatlan, a hullámhossz közel esik az emberi test sugárzásához, így a hő könnyen és kellemesen érzékelhető.
Maga a fűtőberendezés kizárólag környezetbarát természetes anyagokból készül, nem szárítja a levegőt, nem bocsát ki égéstermékeket és vízgőzt, nem teremt beltéri huzatot és por cirkulációt, megszünteti a nedvességet és megakadályozza a penészedést.

23. Lehet-e gyermekszobákban paneleket használni, mennyire biztonságos a gyermekek számára?
Teljesen biztonságos (lásd az előző kérdésre adott választ).
Ezért bátran javasoljuk, hogy használja gyermeke szobájában is.
Ezen kívül a fiatalok számára egyedi fűtőtesteket is tudunk ajánlani, amelyek vidám rajzokkal és mesebeli karakterekkel vannak díszítve.
Vagy egyéni kérésekre elkészítünk Önnek bármilyen rajzzal díszített panelt, amit szeretne gyermeke szobájában.

24. Fűtéskor az infra panelek bocsátanak ki szagot?
A fűtési rendszer működésének első 2-3 napja alatt a szag megengedett.
Nem kell aggódnia: a fűtőberendezések hőtárolója természetes anyagból készül, az illata teljesen ártalmatlan, amit az Egészségügyi Minisztérium egészségügyi és higiéniai következtetése is megerősít.
Ugyanakkor Magyarországon számos vásárlót megkérdezve az ilyen jelenség rendkívül ritka.

25. Tartalmaz-e a melegítő szintetikus anyagokat?
Nem. Az UDEN-S fűtőberendezés kizárólag környezetbarát természetes anyagokból készül!

26. Mennyire gyúlékonyak a melegítők?
Az UDEN-S melegítők tűzállóak és megfelelnek minden állami szabványnak.
Az elektromos készülékek esetében azonban szabványos biztonsági követelmények vannak, amelyeket be kell tartani:

• Tilos az UDEN használata földelés nélkül
• Tilos az UDEN burkolatait vagy dugóit eltávolítani
• Tilos éghető és gyúlékony oldatokat és folyadékokat elhelyezni az UDEN közelében
• Tilos mosni vagy nedves ruhával dörzsölni működés közben
• Tilos működés közben letakarni, valamint az alsóneműket, ruházati cikkeket stb. szárítani rajta
• Tilos 250 mm-nél közelebb helyezni bútorokat,, televíziót és számítógépes berendezéseket.
UDEN-100, -150, -200 500 mm-nél közelebb, valamint az UDEN-500, -500 K, -500 D, -700,
úgy kell őket elhelyezni, hogy ne akadályozzák a levegő szabad áramlását.

27. Hozzá tapadhat a kezem a működő fűtő testhez?
Nem. A panelek felületi hőmérséklete 80 ° C, ami megfelel az állami szabványoknak.
A panellel érintkezve sem felnőtt, sem gyermek nem éghet meg.
Vezérlő eszközök


28. Miért használjak termosztátot?
A termosztátok, programozók és más hasonló eszközök használata lehetővé teszi a kívánt hőmérséklet automatikus beállítását és fenntartását a szoba mindenpontjában a fűtési szezonban.
Ez teszi lehetővé a teljes fűtési rendszer vagy annak egyes elemeinek automatizálását is, azaz nincs szükség arra, hogy Ön ki és bekapcsolgassa a terméket.
Ez nagyon hatékony, ha esetleg Ön elutazik több napra és szeretné, hogy a fűtött helység megtartsa az egyenletes hőmérsékletet távollétében.A szabályozóeszközök egyike azoknak a tényezőknek, amelyek a rendszer kapacitásának megfelelő számításával biztosítják, hogy a fűtési művelet időtartama ne haladja meg a napi 5-7 órát.

29. Lehet egy termosztátot 2 szobában használni?
Elméletileg ez lehetséges, de ha ezt az opciót választjuk,akkor nem igazán hasznos, mert a termosztát a helyiség levegőhőmérsékletére reagál.

30. Miért értékesítik a paneleket termosztát nélkül?
Az infrapanel és a termosztát különböző eszközök.
Egy szobához, függetlenül attól, hogy hány panel van beszerelve, egy termosztát elegendő.
Így a termosztátok számát csak a szobák száma határozza meg.
Ezen kívül szakembereink nem javasolják beépített termosztáttal felszerelt fűtőberendezések használatát, és meggyőződtek arról, hogy az ilyen modellek nem megfelelőek.
A lényeg az, hogy a fűtőberendezésbe beépített termosztát a fűtőegység - a hőforrás - felületének közelében helyezkedik el, így az értékek nagymértékben torzulnak.
Cégünk jelenleg fali és lábazati paneleket is gyárt tápkábellel és dugóval egyaránt, amelyek egy mobil termosztáttal (vagy bármely más termosztáton) keresztülcsatlakoznak a fali aljzathoz.
Ezek a termosztátok, valamint az álló rendszer termosztátjai reagálnak a helyiség levegőhőmérsékletére és képesek hatékonyan szabályozni a fűtőberendezések működését.
Általában minden ilyen univerzális panelhez egy ilyen termosztátot vásárolnak.

31. Lehetséges-e az UDEN-S panelek programozható termosztátokkal való használata?
Nem csak lehetséges, de szükséges is.
A programozható termosztát segítségével (időzítő, elektronikus időzítő) a fűtési rendszer csak akkor kapcsol be, ha szükséges, vagy a beállított szükséges időközönként.
Időzítő beállításával maga határozza meg a fűtési rendszer működési módját.
Például napközben minimálisan működik, és egy órával a munkából érkezés előtt növeli az intenzitást és növeli a hőmérsékletet a kívánt hőfokra.
Mint látható, a programozható termosztát használatának lehetőségei valójában csak a vásárló kívánságai által korlátozottak.
Számos előnye van, ha programozható termosztátot használ:

• További energiamegtakarítás (20-30%)
• A különböző napszakokban és a hét különböző napjaiban a személyesen beállított hőmérsékletet tartják fenn
• A fűtési rendszer ellenőrzése a helyiségben rendkívül egyszerű.


Energiatakarékosság


32. Mennyibe kerül az UDEN-S infra sugaras panellel történő fűtés havonta?
A fűtési szezon során a megfelelő számításokkal a fűtési rendszer napi 5-7 órát működik.
A havi fogyasztás kiszámításához meg kell szorozni a rendszer teljesítményét a működtetési órák számával és a hónapok számával.
Vegyünk például egy két szobás, 48,25 négyzetméteres, 125,45 köbméteres (2,6 méteres) lakást.
A teljesítmény kiszámítása 0,06 kW / 1 négyzetméterenként, összesen 3 kW.
A 3 kW teljesítmény nem véletlenszerű szám, pontosan az a teljesítmény, amellyel a fűtési rendszer az ablakon kívül -22 ºC-os hőmérsékleten, +20 ºC és +22 ºC között zárt térben, a 220V hálózati feszültség naponta 5 és 7 között működik.
Számolja ki ennek a lakásnak a villamosenergia-fogyasztását:
3 kW × 5 (óra) × 30 (nap) = 450 kW / hó.
Ez az UDEN-S rendszer átlagos energiafogyasztása havonta ebben az esetben.


33. Hogyan lehet pénzt megtakarítani az elektromos fűtéssel?
Az infravörös alacsony hőmérsékletű fűtési rendszerek kezdetben sokkal gazdaságosabbak, mint a más típusú fűtések.
Az elektromos fűtéssel többféleképpen lehet takarékoskodni.

1. Az otthona szigetelése.
Bármi legyen a fűtési rendszer, ha a helyiség kezdetben nagy a hőveszteség (vékony falak, rossz tető, homlokzat, ablakok, hiányosságok, stb.), akkor nem tud semmilyen formában takarékoskodni.

A megfelelő szigetelés lehetővé teszi a fűtés fizetésének csökkentését, hogy minden szobában kellemes hőérzet legyen.

2. Telepítsen egy idő relét (más néven elektronikus időzítő, azaz programozható termosztát).
Ezzel az eszközzel a fűtési rendszer csak akkor van bekapcsolva, amikor szükséges, vagy a beállított időközönként.