Fűtőfóliax

A fűtőfólia egy vékony és rugalmas infravörös elektromos fűtőtest, amely többféle vastagságban, szélességben, teljesítményben és alkalmazás módban kapható.
A fűtőfóliában a és az infravörös fő hordozója a grafit keveréke, melynek sűrűsége és aránya biztosítja a megfelelő fűtőteljesítményt.
A fűtőfólia a korszerű épületek és régebbi házak hő korszerűsítés utáni zéró emissziós fűtési rendszerének alapja, melynek beépítési költsége a legalacsonyabb az alternatív megoldások közül.
A fűtőfóliákat elsősorban családi házak, lakások, irodák, középületek és raktárak padló- és falfűtésére használják.
A fűtőfóliákat hőforrásként is használják ipari megoldásokban vagy sok más egyedi fűtési projektben, ahol a nagy fűtési pontosság, a fűtési sebesség, a fűtési terület és a használat biztonsága számít.

Tovább

A fűtőfólia működési elve

A fűtőfólia működése


A fűtőfólia egy elektromos fűtőtest grafitot tartalmazó szénfűtővel, amely elektromos ellenállás hatására hosszú infravörös sugárzás formájában hőt termel.
A fűtőfóliából infravörös formában keletkező hő felmelegíti azokat a tárgyakat, amelyek a sugárzási tartományon belül vannak.
A helyiségek padlófűtésénél a fűtőfólia felmelegíti a padlót, a falakat, a mennyezetet és más tárgyakat a sugárzási sugarán belül, amelyek aztán hőt adnak a környezetüknek.
A fűtőfólia által kibocsátott hosszú infravörös sugárzás a napfény hatásához hasonlítható, amely fűtőfóliához hasonlóan felmelegíti az embereket és a tárgyakat az infravörös tartományon belül.
Hosszú infravörös fűtés minden fűtőfólia alapú fűtési rendszerben elérhető.
Egy adott helyiség vagy létesítmény fűtési folyamata a fűtőfólia elhelyezkedésétől és a választott fűtőfólia teljesítményétől függ, aminek meg kell felelnie a helyiségek hőszigetelési fokának és méretének, valamint az egyéni igényeknek.

Tovább